Technológia

A hulladék gyűjtő és előkezelő vállalkozások által összegyűjtött és anyagfajtára válogatott hulladékok kerülnek telephelyeinkre újrahasznosítás céljából. Ezen típusú hulladékok jellemzően bálázva, tömörítve kerülnek átadásra részünkre.

A Társasághoz újrahasznosításra kerülő műanyag hulladék típusok: PE, PP, HIPS. A beérkezett műanyag hulladékok anyagtípustól függően kerülnek az előkészítő üzemben feldolgozásra, ill. indokolt esetben a feldolgozást megelőzően utóválogatásra.

A fólia típusú hulladékok újrahasznosításának első fázisa az agglomerálás. A nagyobb darabokból álló szilárd hulladékok újrahasznosításának első lépése az előtörés, melyet követően kerül sor a darálásra. Ennek során a hulladék 15-20 mm felületű darálékként kerül állványra helyezett nagyméretű zsákokba.

Darálék

Mosás

A műanyag hasznosítás második fázisa az előkészítő üzemben létrehozott félkész anyagok granulálásra való előkészítése, mely a mindenkori másodnyersanyag megrendelői igényekhez igazodik. A megfelelő minőségű, újrahasznosított műanyag regranulátum előállításához, az üzemben használatos receptúrák szerint, mesterkeverék illetve vevői igény esetén egyéb adalékanyagok felhasználásával történik a homogenizálás. Ennek elsődleges célja, hogy a legyártandó regranulátum azonos fizikai tulajdonságokkal rendelkezzen, amely a későbbi késztermék gyártás szempontjából elsődleges fontosságú.

Homogenizáló

Homogenizált szárazkeverék

A csigás extrúder gépeken a homogenizált szárazkeverék megömlesztett állapotban kerül feldolgozásra. Ennek végső állomása a darabolóval konfekcionált regranulátum, amely csomagolást követően alkalmassá válik – mint újrahasznosított műanyag – késztermék legyártására az ezt megvásárló műanyag feldolgozóknál.

Szálhúzás

Regranulátum

A gyártásonkénti mintavétel és alapvető fizikai tulajdonságok ellenőrzése minden esetben a minőségirányítási rendszerben előírtaknak megfelelően történik.

Alapanyagaink műszaki és biztonságtechnikai adatlappal rendelkeznek.

technológiai folyamatábra